Kompetence in razvoj: uporabljamo digitalizacijo ter izkoriščamo napredno programsko opremo in analitiko podatkov za izboljšanje učinkovitosti.

Naše kompetence in pogled v prihodnost

Izkusite visoke standarde in kakovost

Delujemo po visokih standardih in merilih kakovosti. Ko gre za kompetence in razvoj,  smo zavezani k doslednosti ter zagotavljanju vrhunskih izdelkov na vseh področjih naše proizvodnje.

Naša predanost nenehnemu izboljševanju in inovacijam nam omogoča, da ostajamo v koraku s tehnološkim napredkom in se prilagajamo zahtevam trga. Srce našega podjetja so ekipe strokovnjakov, ki se zavzemajo za prvovrstno izvedbo vsakega projekta, ne glede na njegovo velikost ali kompleksnost.

Certifikati

ISO 9001:2015

ISO 14001:2015

IATF 16949:2016

Komeptence in razvoj

Garancija kakovosti

Delujemo na temelju 5. stebrov kakovosti.

FMEA

Analiza načinov odpovedi in učinkov (FMEA) je sistematična tehnika, ki jo uporabljamo za identifikacijo in oceno potencialnih načinov odpovedi ali slabosti v procesu, izdelku ali sistemu. Pomaga nam pri razumevanju učinkov odpovedi ter sprejemanju preventivnih ukrepov za zmanjšanje tveganj.

APQP

Napredno načrtovanje kakovosti izdelka (APQP) je strukturiran pristop k razvoju in uvajanju izdelka, pri katerem se osredotočamo na zagotavljanje kakovosti skozi celoten življenjski cikel izdelka. Vključuje načrtovanje, določanje zahtev, izdelavo oblikovalske in proizvodne dokumentacije ter oceno tveganj.

PPAP

Postopek odobritve izdelka v proizvodnji (PPAP) je postopek, s katerim dokazujemo, da lahko dosledno proizvajamo dele, ki ustrezajo zahtevanim specifikacijam. Postopek vključuje oddajo vzorcev in spremljajočih dokumentov kupcu za odobritev pred začetkom polne proizvodnje.

CP

Načrt kontrole (CP) je dokument, s katerim opišemo postopke in strategije za spremljanje in nadzorovanje parametrov procesa, da zagotovimo kakovost in doslednost izdelka. Vključuje podrobnosti o merilnih sistemih, nadzoru procesov ter načrtih za obravnavo odstopanj.

MSA

Analiza merilnih sistemov (MSA) je niz metod, ki jih uporabimo za oceno oziroma za zagotavljanje natančnosti in stabilnosti merilnih sistemov, ki so prisotni v proizvodnem procesu. Pomaga nam ugotoviti, ali je merilni sistem zanesljiv in zmožen zagotavljati natančne podatke za sprejemanje odločitev.

V proces proizvodnje smo implementirali dva industrijska standarda:

VDA 6.3

VDA (Verband der Automobilindustrie) je standard, ki ga je razvila nemška avtomobilska industrija za presojo in certificiranje procesnih (avtomobilskih) dobaviteljev. VDA 6.3 je zasnovan kot smernica za ocenjevanje kakovosti in izboljšanje procesov, s čimer se zagotavlja ustrezna raven kakovosti v avtomobilski dobavni verigi.

VDA 6.5

Ta standard se osredotoča na zagotavljanje kakovosti izdelkov in je namenjen ocenjevanju ključnih procesov, povezanih z oblikovanjem, razvojem in proizvodnjo avtomobilskih komponent. S tem standardom se želi zagotoviti, da izdelki izpolnjujejo visoke zahteve glede kakovosti, zanesljivosti in skladnosti.

Kompetence in razvoj

FAZE RAZVOJA IZDELKA

Razvoj izdelka vključuje več faz: načrtovanje, preizkušanje, izdelavo in optimizacijo izdelka za masovno proizvodnjo. V vsaki fazi razvoja izdelka je sodelovanje inženirjev, oblikovalcev, tehnologov, strokovnjakov in drugih pomembnih akterjev ključnega pomena za zagotovitev uspešnega končnega izdelka.

Naše tesno sodelovanje z orodjarstvom Križaj, kjer poskrbijo za pomoč in razvoj od skice do orodja, je ključnega pomena za zagotavljanje visoke kakovosti končnega izdelka.

NAŠE VRLINE IN POSLANSTVO

IZKUŠENI, PROFESIONALNI, ZANESLJIVI

Vrline: tehnično znanje in kompetence zaposlenih, kakovostni proizvodi, dobavna zanesljivost, odlična podpora odjemalcem in konkurenčne cene.

Poslanstvo: S povezovanjem znanja, odgovornostjo, iskrivim duhom in nenehno željo po ustvarjanju, izdelujemo optimalne livarske rešitve, s katerimi oblikujemo svet novih priložnosti za vas.

Scroll to Top