Vse o podjetju. Naši vodili sta popolnost oblikovanega produkta in kakovost vsakega izdelanega ulitka.

Povezani v strasti do oblikovanja aluminija

Kreacije, inovacije in vaše zadovoljstvo

O podjetju: Kofra-livarna d.o.o., družinsko proizvodno podjetje že od leta 1999 uspešno deluje na področju tlačnega litja aluminija. Naša specializacija v tlačnem litju in obdelavi aluminija na sodobnih livarskih strojih nam omogoča oblikovati natančne in visoko kakovostne aluminijeve ulitke za številne namene.

Naši izdelki so temelj številnih industrijskih panog. Nudimo od ohišij in pokrovov plinskih ventilatorjev do komponent avtomobilskih menjalnikov, ohišij za elektroniko ter ohišij vodnih in oljnih črpalk. Izdelamo tudi druge ulitke po načrtih in specifikacijah naročnikov. Več o izdelkih.

Vsestranski in izkušeni

Z zapiralnimi silami od 560 do 1100 ton ter z uporabo podpornih procesov zagotavljamo visoko kakovost in izgled proizvodov, skladno z zahtevami naših strank. Proizvajamo izdelke za uporabo v različnih industrijah, kjer so zahteve za nizko poroznost, tanke ali debelostenske konstrukcije, dolga rebra, tesnost in druge posebnosti. Izdelki lahko tehtajo od 70 g do 7 kg.

Skrbimo za dobro komunikacijo s strankami in si prizadevamo za dolgoročno sodelovanje. Naša zavezanost k visoki kakovosti in podpora odjemalcem sta temelj zaupanja in uspešnega poslovanja.

Ponosni smo na naš izkušen in motiviran tim, ki je podkovan v tehničnem znanju, bogatita pa ga tudi ustvarjalnost in inovativnost ter usmerjenost k doseganju ciljev podjetja in zadovoljstva naših strank.

Izkoristite naše tehnologije za uresničitev vaših idej. Sklenimo produktivno partnerstvo.

Odzivni, zanesljivi & dosledni

 • Tehnično znanje in kompetence zaposlenih

  Naša ekipa strokovnjakov se odlikuje po tehničnem znanju in sposobnostih. S stalnim izpopolnjevanjem in inovativnimi pristopi se prilagajamo novim izzivom.

 • Kakovostni končni izdelki

  Organizacija dela in aktivna vključenost vseh zaposlenih zagotavljata visoko kakovost naših končnih proizvodov in storitev.

 • Konkurenčne cene

  Nudimo robustne in inovativne rešitve, ki so cenovno konkurenčne. Pri novih projektih si prizadevamo za visoko avtomatizacijo in učinkovitost proizvodnih procesov, kar nam omogoča ohranjanje konkurenčnih cen.

 • Dobavna zanesljivost

  Naše podjetje se zavezuje k zanesljivim dobavnim rokom. Spoštovanje rokov je ključnega pomena, saj želimo zagotoviti nemoten potek vašega poslovanja.

 • Odlična podpora odjemalcem

  Nudimo celovito podporo strankam. Naš cilj je zagotoviti dolgoročno sodelovanje in vaše zadovoljstvo na temelju zaupanja in spoštovanja.

Zanima me več o podjetju

Kot eden med vodilnimi proizvajalci na področju tlačnega litja v Sloveniji, smo si z izkušnjami in strokovnostjo utrdili položaj zanesljivega in učinkovitega podjetja za industrijsko tlačno litje. Zgradili smo močno mrežo logističnih partnerjev, katerim zagotovimo pravočasno dostavo izdelkov po njihovem naročilu. Na naše poklicne reference se lahko zanesete, saj pričajo o naši profesionalnosti in pozornosti do podrobnosti. Smo odzivni, zanesljivi in dosledni.

Nudimo tudi celovito podporo po končani proizvodnji, vključno z garancijo in tehnično pomočjo. Verjamemo v vzpostavljanje dolgoročnih odnosov s strankami in v zagotavljanje podpore tudi po zaključku projekta.

Podjetje se lahko pohvali s sodobnimi prostori in opremo, ki je posebej zasnovana za tlačno litje aluminija. Napredna oprema zagotavlja natančne in dosledne rezultate pri vsakem projektu, ki ga prevzamemo. Varnost je pri nas na prvem mestu. Strogo upoštevamo vsa industrijska pravila in zagotavljamo varno delovno okolje za svoje zaposlene.

V Kofri se zavedamo pomena kontrole kakovosti. Uveljavili smo stroge postopke testiranja in pregledovanja, s čimer zagotovimo, da vsako litje aluminija doseže visoke standarde natančnosti in trpežnosti. V podjetju ohranjamo tudi tesne odnose z zanesljivimi dobavitelji, kar nam zagotavlja stalno oskrbo z visokokakovostnimi surovinami.

Našo ekipo sestavljajo visoko usposobljeni in izkušeni tehniki, ki dobro poznajo podrobnosti postopka tlačnega litja aluminija. Imajo globoko razumevanje do vsakega dela proizvodnega procesa in svoje znanje uporabljajo za optimizacijo učinkovitosti proizvodnje. Prizadevajo pa si tudi za zmanjšanje odpadkov.

V Kofri nudimo celovit nabor storitev, vključno z oblikovanjem in proizvodnjo prototipov ter serijsko proizvodnjo za namene različnih industrij, kot so avtomobilska, elektronika in druge.

S strankami vedno tesno sodelujemo. Razumemo vaše posebne zahteve in zagotovimo rešitve, ki ustrezajo vašim edinstvenim potrebam.

V podjetju dajemo poudarek trajnosti in okolju prijaznim praksam. V proizvodnem procesu uporabljamo energetsko učinkovite tehnologije in okolju prijazne materiale.

V Kofri cenimo inovacije in smo vedno seznanjeni z najnovejšimi smernicami na področju tlačnega litja. Vlagamo v raziskave in razvoj, da ohranimo korak pred konkurenco in ponudimo napredne rešitve. Prizadevamo si za nenehno izboljševanje, kar se odraža tudi v certifikatih, ki dokazujejo našo predanost kakovosti. Aktivno vlagamo tudi v programe usposabljanja in razvoja zaposlenih, da ostanejo na vrhu industrijskega znanja in veščin. Podjetje sprejema digitalizacijo ter izkorišča napredno programsko opremo in analitiko podatkov za izboljšanje učinkovitosti, zmanjšanje napak in optimizacijo proizvodnih procesov.

strojna
Play Video

Kronološki razvoj livarne in

ZGODOVINA PODJETJA >>>>>

1999: najem proizvodnih prostorov in začetek proizvodnje pod samostojnim podjetništvom in uvedba tehnologije tlačnega livarstva Al (1x 160 T stroj in 4 zaposleni). 2002: začetek poslovnega sodelovanja s strateškim partnerjem, podjetjem EBM-papst Landshut GmbH. 2004: nakup proizvodne hale v Kamniku v izmeri 500 m2. Povečanje proizvodnih kapacitet s 630 T livarskim strojem in pripadajočim obsekovalnim strojem.

2006: prestrukturiranje podjetja v KOFRA-livarna d.o.o. 2007: nakup in uvedba 250 T stroja za tlačno litje z namenom povečanja proizvodnih kapacitet. 2008: uvedba prvega robotskega sistema na livarskem stroju. 2010: nakup dodatne proizvodne hale v izmeri 900 m2, z dodatnim uporabnim zemljiščem. Uvedba standarda kakovosti ISO 9001:2008.

2011: nakup avtomatizirane livarske celice s 1100 T strojem za tlačno litje, obsekovalnim strojem in robotom. 2012: avtomatizacija 630 T livarskega stroja v livarsko celico. Nakup in uvedba 400 T stroja za tlačno litje z namenom dodatnega povečanja proizvodnih kapacitet ter najem dodatne proizvodne hale v izmeri 1600 m2. 2013: nakup in uvedba nove avtomatizirane livarske celice s 600 T strojem za tlačno litje.

2015: nakup in uvedba dveh novih avtomatiziranih livarskih celic s 580 in 630 T strojem za tlačno litje ter nakup RTG (X-Ray) za kontrolo poroznosti odlitkov. 2018: recertifikacija v standard ISO 9001:2015. 2019: nakup in uvedba nove avtomatizirane livarske celice z 950 T DC strojem. 2020: nakup in uvedba avtomatizirane livarske celice z 560 T livarskim strojem ter ukinitev 250 T in 400 T livarskega stroja. 2022: nakup livarskega stroja 750 T.

Precizni, ustvarjalni in z vami od začetka do konca:

Spoznajte naše tehnologije in strojni park – kliknite TUKAJ.

O podjetju

OSNOVNI PODATKI:

Naziv družbe: KOFRA-livarna d.o.o.

Sedež podjetja: Ljubljanska cesta 61b, 1241 Kamnik, Slovenija

Dejavnost: Livarstvo, SKD: 25.620 – Litje lahkih kovin

Matična številka: 2230135000 in ID za DDV: SI75555930

IBAN: SI56 3500 1000 2585 253, Banka: BKS BANK AG.

DUNS: 644796778

Št. zaposlenih: 70

Ustanovitelj in lastnik: Gregor Fras (99%), Blaž Fras (1%)

Zakoniti zastopniki: Gregor Fras (direktor), Blaž Fras (prokurist)

Zemljevid & lokacija

Kje se nahajamo?

Naša sedež in strojni park se nahajata na Duplici pri Kamniku, tik ob nakupovalnem centru. Naslov: Ljubljanska cesta 61b, 1241 Kamnik.

Scroll to Top