Tehnologija in strojni park

Kofra livarna uporablja sodobno tehnologijo. V  strojnem parku izdelujemo kakovostne izdelke, ki nastanejo v procesu tlačnega litja aluminijevih zlitin. 

Napredna tehnologija in nepopustljiva zavezanost kakovosti

Z negovanjem odličnosti skozi natančno inženirstvo, naša livarna stremi k profesionalnosti, s kakršno zagotavljamo odlične rezultate v skladu z visokimi industrijskimi standardi.

Strojni park

Vstopite v naš svet natančne obrti, kjer se vsak izdelek rodi s predanostjo k popolnosti.

Tehnologija in strojni park

Pridružite se nam na sprehodu po Kofra livarni, kjer vam razkrivamo naše sodobne tehnologije in strojni park, ki je srce naše proizvodnje.

Priprava zlitine

Začetni korak tlačnega litja  je priprava zlitine, ki vključuje kombinacijo aluminija in drugih kovinskih ali nekovinskih dodatkov, kot so kovinske zlitine, silicij, magnezij itd. Zlitina je izbrana glede na zahteve končnega izdelka in glede na želene lastnosti. Aluminijeve zlitine, ki jih uporabljamo:

  • AlSi9Cu3 DIN 226
  • AlSi12 DIN 230
  • AlSi12Cu3 DIN 231
  • AlSi10Mg DIN 239
  • SILAFONT 36

Taljenje aluminija

Razplinjevanje

Litje & obsekovanje

Talilne peči

Livarske celice

Raziglavanje & peskanje

Mehanska obdelava

Meritve & nadzor

Merilna oprema: 2x 3D CMM (dimenzijsko vrednotenje) X-ray (vrednotenje poroznosti) Spektrometer (elementarna analiza materiala)

Vizualna kontrola, pakiranje & odprema

Po vseh opravljenih postopkih in meritvah pred izdajo končne izdelke pregledajo še v oddelku za vizualno kontrolo, kjer se vsak izdelek posebej preveri za morebitne napake ali pomanjkljivosti. Tudi vizualni nadzor je pomemben korak v zaključni fazi obdelave, s katerim zagotovimo končno ustreznost izdelka pred pakiranjem, skladiščenjem in odpremo.

končni izdelki? Kakovostni aluminijevi ulitki

Odkrijte naš raznoliki svet aluminijevih ulitkov TUKAJ. Vsak končni izdelek odraža našo zavezanost kakovosti in inovacijam. Preverite paleto aluminijevih ulitkov za vaše potrebe iz naše ponudbe ter doživite združevanje tradicije in sodobne tehnologije v vsakem izdelku.

Scroll to Top